Over het boek


Toen Robertjan Brouwer (schrijver en documentairemaker) met het voorstel kwam om nu eindelijk eens het levensverhaal van Sjaak en Clara Sies op te schrijven waren zij niet direct enthousiast.

Zo belangrijk was dat niet, het ging immers niet om hen maar om de dingen die ze bereikt hebben. De projecten waren belangrijk. Maar toen Brouwer uitlegde dat hun verhaal als inspiratie voor anderen zou kunnen dienen, verdween langzaam hun schroom en maakte plaats voor enthousiasme. zo werd de Stichting Kruimels en Brood geboren.

De oprichters van Voedselbank Nederland
willen mensen blijven inspireren

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het schrijven en vorm geven van het boek ‘van Kruimels en Brood’. Het oorspronkelijke plan (45.000 boeken cadeau aan klanten van de Voedselbanken) moeten wij laten varen om diverse redenen, te weten:
a) Duurzaamheid: een groot deel zal niet gelezen worden of verdwijnen in de kliko. En wij zijn tegen verspilling!
b) Alle prijzen rijzen de pan uit, dus ook die van papier waardoor het erg onzeker wordt of dit alles financieel haalbaar is (vermoedelijk niet).

Het doel van dit plan

Door middel van de bekendheid aandacht schenken aan de nog steeds blijvende armoede in Nederland.
De opbrengsten zullen (na aftrek van de te maken kosten) besteed worden aan ondersteunen van kleine, lokale initiatieven op het gebied van armoedebestrijding.

boek ‘van Kruimels en Brood Tekst/initiatief: Robert-Jan Brouwer 
grafisch ontwerp Debbie Saul
eindredactie/drukken/binden: Uitgeverij de Keyzer en van Aken, Ridderkerk
160 pagina’s gebonden boek ruim voorzien van origineel beeldmateriaal 

Financiering

Fondsen en donaties.

Scroll naar boven